Работно време от 08:00 до 20:00

Крейзи хорс - тъмно син | KOJATA.eu

Производител: ALEXBELT ltd.
Модел: 2105031936140
А3 или А4
21см х 30см
30см х 42см
1,2 мм
7.79лв.
без ДДС: 6.49лв.
В наличност
Опции

Вид кожа: телешка
Дебелина: 1,2 мм.  
Размер: А3 ( 30 см х 42 см ) или А4 ( 21 см х 30 см )

Кожата Crazy Horse leather или Крейзи Хорс въпреки названието си се добива от едър рогат добитък. Изключително ефектна кожа,  отличаваща се със висока устойчивост, якост, плътност и еластичност. Тя е доста предпочитана от  творците, защото придава на изделието много интересен и  неповторим външен вид. Самото произведение изглежда състарено или винтидж както е по-модерно да се казва. Цветът на покривния слой на кожата е по-тъмен от фоновия. По време на износването на продукт изработен от тази кожа,  той става с различни шарки на местата където има протриване, опъване, изпъкване/хлътване. Ако вземете в ръка и стиснете парче от тази кожа, то веднага ще се появят своеобразни шарки на местата където кожата е била смачкана. Тези шарки могат лесно да бъдат премахнати, ако желаете, чрез триене с нещо меко (пръст, кърпа, гума). Тези така наречени ефекти се дължат на специалната технология на производство и обработка на кожата Крейзи хорс.  Суровините за производството на Crazy Horse са висококачествени кожи на говеда, най-често крави. В процеса на преработка на първо място кожата се шлифова,  с което и се придава гладка матова повърхност. След което се импрегнира със специални огнеупорни восъци, нагрети до много висока температура. Това пък предпазва кожата от влага и улеснява грижата за крайния продукт. След което следва още една обработка със специални добавки, осигуряващи естествено преливане на цвета.  То се получава като основния цвят изсветлява на места, където са се образували стрии, гънки и завои. Долната част на кожата наподобява набук, а горната част  пул ъп кожа (PULL UP LEATHER). Смята се, че Крейзи хорс превъзхожда и двата по-горе изброени видове кожа и се отличава със състава на горното покритие с по-добра защита на огнеупорните восъци и по-изразен ефект на стареене, а от втория с по-плътна структура и устойчивост на влага.

Предимствата на този тип кожа  включват:

  •            уникален дизайн с винтидж ефект, създаден от надрасквания и драскотини,
  •            с времето само се увеличава привлекателността на продуктите;
  •            изделията изработени от нея изглеждат скъпо и елегантно;
  •           приятни тактилни усещания от допир до кадифената и повърхност;
  •            по-добри показатели (плътност и водоустойчивост) в сравнение с други кожи;
  •            трайност с проста грижа, поради способността за регенериране - способността да възстановява първоначалния си вид с течение на времето (правят драскотини и следи от допир по-малко забележими).

 

Кожата  Crazy Horse се използва най-често от производителите на висококачествени галантерийни изделия, обувки и дрехи (главно горни) от премиум сегмента:

 

·           Маркови дрехи - якета, дъждобрани, жилетки.

·           Устойчиви на износване обувки - каубойски ботуши, ботуши.

·           Стилни галантерийни продукти - куфарчета, раници, куфари, пътни чанти, калъфи, калъфи за различно оборудване, инструменти и оръжия.

·           Аксесоари в ретро стил -ръкавици, шапки, всякакви дребни кожени изделия (портфейли, портмонета, държачи за визитки, държачи за ключове).

·           Сувенирни продукти - бижута, ключодържатели, каишки за часовници, корици за тетрадки, документи и стари книги.

·           Мебели - тапицерия на мебелни елементи от винтидж обзавеждане.

Напишете мнение
Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Няма мнения за този продукт.

Етикети: крейзи хорс, Crazy Horse leather