Работно време от 09:00 до 18:00

Общи условия

Уважаеми клиенти,

Моля прочетете внимателно Общите условия за ползване на този уебсайт за електронна търговия.

 

Уебсайтът kojata.eu е интернет магазин, предоставящ информация, възможност за онлайн поръчка, закупуване и доставка на продуктите предлагани от фирмата АЛЕКСБЕЛТ ЕООД с ЕИК: 205714307, със седалище и адрес на управление – гр. Ямбол, ул. Димитър Благоев 2,  тел.: +359 894 96 66 96

 

Настоящите общи условия дават информация на потребителите за правата, ограниченията и отговорностите им при използване на информацията и услугите в уебсайта. Всеки потребител, работещ с линковете на уебсайта – с изключение на линка сочещ към тези Общи условия – е обвързан с правилата на настоящите Общи условия от момента на влизане в уебсайта до напускането му.

 

АЛЕКСБЕЛТ ЕООД си запазва правото да извършва промени в данните и условията без предварително анонсиране. Настоящите Общи условия могат да бъдат актуализирани по всяко време, като публикуването им на уебсайта се счита за уведомяване на потребителите за измененията.

 

I.            УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА И ПОКУПКА:

 

1.       Начин за поръчка

 

             Вашите поръчки приемаме през електронния ни магазин www.kojata.eu

            Минималната стойност на поръчка е 15.00 лв с ДДС. Системата няма да позволи да се завърши                 поръчка с по-малка стойност.

         За да поръчате през електронния магазин, моля следвайте следните стъпки:

o    Стъпка 1: Добавете продукт(и) в Количката, като посочите желаното количество. Прегледайте Количката и след като се убедите, че това са избраните от вас продукти натиснете бутона „Плащане”.  Продуктите с Наличност: "Изчерпанo"  не могат да бъдат поръчвани.

o    Стъпка 2: Въведете необходимата задължителна информация (име, фамилия, имейл, телефон, адрес за доставка и куриерска фирма), след това наш служител ще се свърже с вас за потвърждение на поръчката.

o    Стъпка 3: Ние подготвяме товарителницата на Вашата пратка пътуваща чрез Еконт Експрес  с начин на плащане при доставка. В случай, че желаете да платите поръчката си по банков път Ви предоставяме данни за банков превод. Преди да преведете сумата по банков път, моля да изчакате обаждане от наш служител, който да потвърди наличността на желаните от вас артикули и крайната сума за плащане.Алексбелт ЕООД
гр. Ямбол ул. "Димитър Благоев" 2
Банка: Allianz | Алианц България
IBAN: BG93 BUIN95611000635024
BIC/SWIFT: BUINBGSF                   Поръчки платени по банков път се обслужват след като сумата бъде отразена във фирмената ни сметка.o   Стъпка 4: С натискането на отметката Вие декларирате, че сте запознат с настоящите Общи условия и Политика на поверителност на личните данни и ги приемате изцяло.

o   Стъпка 5: Прегледайте отново поръчката си и натиснете „Потвърди“. Чрез натискането на бутона "Потвърди" Вие извършвате действие, което представлява волеизявление, обвързващо Вас (потребителят) и Алексбелт ЕООД със силата на договор, подлежащ на описаните в настоящата страница условия, както и правилата на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) на Република България.


2.       Цени и начин на плащане

 

·       Крайната цена на поръчката, показана в уебсайта, представлява сбор от цените на всички поръчани продукти без стойността на разходите за куриерската доставка.

·        Всички цени на посочените продукти са в български лева с включен ДДС.

·    Крайната стойност на поръчката включва цените на всички поръчани продукти,  разходите за опаковка и транспорт.

·     Ние изпращаме Вашите поръчки с  наложен платеж с ППП (пощенски паричен превод). Това означава, че Вие заплащате сумата от поръчката си на обслужващия Ви куриер и получавате от негова страна разписка за пощенски паричен превод. Разписката за пощенски паричен превод, която издава куриерът при получаване на сумата от клиента, играе ролята на касов бон и следва да бъде прикачен към издадената от нас фактура.

         

·       При плащане по банков път, ние ще подготвим и изпратим поръчаните от Вас продукти веднага щом преводът Ви се е отразил във нашата сметка. Обикновено банковият превод отнема 1 работен ден, а при плащания от чужбина е възможно да отнеме повече.3.       Условия за доставка

 

3.1.    Начин на доставка

 

·         Доставки се извършават до всички населени места на територията на страната.

·      Голяма част от артикулите са на склад, но информацията за точното количество от даден артикул се обновява непрекъснато. Когато обработваме Вашата поръчка, ние ще Ви информираме относно наличността и сроковете за доставка на всеки отделен поръчан артикул.

·     Поръчаните стоки се доставят чрез куриерски фирма Еконт Експрес на посочения от клиента адрес за доставка или до офис на куриерската фирма.

·      Срокът и цената на доставката зависят от населеното място. В случай че разполагаме с всички поръчани продукти на склад, ще получите пратката на следващият работен ден. Трябва да се има предвид, че за всяка поръчка е необходимо технологично време за изпълнение. В тази връзка, поръчки направени след 15.00 часа е вероятно да НЕ бъдат получени на следващия ден.

·       След приемане на Вашата поръчка, наш служител ще се свърже с Вас на посочения телефон за потвърждение на поръчката и да Ви информира относно цената и срока на доставка. При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката по-дълго от описаното, клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.

·         Примерни цени на куриерската фирма за доставка може да видите на следната страница:

o    https://www.econt.com/services/shipment-price

·      За точния ден и час на доставка ще получите съобщение или обаждане от куриер на Еконт Експрес на посочения от Вас телефон за връзка. Доставки с фиксиран ден и часови пояс и експресни доставки се таксуват допълнително.

·      Може да проследите статуса на Вашата пратката посредством номера на товарителницата, с която пътува тя сайта на куриерски фирми Еконт Експрес, извършваща доставката, или на нашия телефон +359 894 96 66 96.

·       При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. 

3.2.    Рекламация

 

·         Всички пратки се изпращат с опция "ПРЕГЛЕД"  Kуриерът изчаква да отворите пратката в негово присъствие и да я проверите. Ако откажете пратка, вие ще трябва да поемете транспортните разходи и в двете посоки. Ако установите счупване, липса, или различия между поръчаните и получените продукти, моля уведомете ни на телефон +359 894 96 66 96 или имейл support@kojata.eu 

 

3.3.    Право на отказ

 

·      Според Закона за защита на потребителите имате право да откажете и върнете вече закупена стока в рамките на 14-дневен срок от дата на получаване,  в случай че не е нарушена цялостта на закупените стоки.

·  При Ваше желание за връщане на закупените стоки, моля свържете се с нас на телефон +359 894 96 66 96 или имейл support@kojata.eu за да Ви изпратим Формуляр за упражняване право на отказ, който трябва да попълните и да ни изпратите преди да върнете стоката.

·         Крайният срок се смята за спазен ако изпратите или предадете стоките обратно преди изтичането на 14-дневния срок.

·      Ние възстановяваме стойността на върнати продукти и куриерските услуги за доставянето им от нас в рамките на 14 дни от датата на получаване на върнатата пратка. Възстановяването на сумата става по посочена от Вас банкова сметка.

·         Транспортните разходи по връщането на поръчката са за Ваша сметка.

·       Правото на отказ в рамките на 14 дни не се прилага за продукти, които са по поръчка и ги няма в нашият сайт.


II.            ОГРАНИЧЕНИЯ

 

1.  Потребителите могат да се възползват свободно от ресурсите на уебсайта с изключение на ограниченията, описани в настоящите Общи условия и други общовалидни ограничения.

2.    Информацията в сайта  е предмет на авторско право на фирмaта. Зареждането или отпечатването на страници от уебсайта е допустимо, в случай че не се нарушава Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП). Потребителите на уебсайта нямат право да копират, разпространяват или ползват текстове, картини, образи или части от уебсайта, без изрично разрешение на фирмaта oпeрaтoр. Неразрешено е използването на screenshot на уебсайта без изричното съгласие на фирмaта oпeрaтoр. Потребителите нямат право да използват програми за автоматизирани системи за download на каквато и да било информация от уебсайта без изричното съгласие от страна на фирмата или да претоварват уебсайта с фиктивна информация (flood).

3.     Потребителите нямат право да извършват действия, които нарушават общо установени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и други, нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица. Нямат право злоумишлено да извършват поръчки от името на друго лице без неговото съгласие.

4.     Потребителите нямат право да разпространяват чрез уебсайта порнографски материали, снимки или други материали, чужд обект на авторско право, схеми, знакове и други, обект на чужда интелектуална собственост, призиви за насилствена промяна на гражданския и обществен ред, неправомерно придобита информация или такава, която накърнява имуществени или неимуществени права или интереси на трети лица.

 

III.            ОТГОВОРНОСТИ

 

Фирмaта не носи отговорност за:

 

1.       Възможни инцидентни пропуски, свързани с актуалността на информацията, която поддържа в уебсайта; не носи отговорност за последиците, в т.ч. евентуални вреди, породени от или свързани по какъвто и да е начин с достъпа или използването на този уебсайт; не носи отговорност за ненакърнимостта на информацията в уебсайта от компютърни вируси или други заплахи. Изложената в уебсайта информация е в съответствие с действащото законодателство, ползването й от страна на потребителите е доброволно и по тяхна инициатива;

2.       Пълнотата, валидността и същността на информацията, съдържащата се в сайтовете, към които има препратки (хипервръзки);

3.   Евентуално причинени вреди на потребителя при ползването на услугите в уебсайта; не гарантира безпроблемен и непрекъснат достъп до домейна - www.kojata.eu

4.       Внезапно изчерпване на складовите наличности;

5.       Забавяне или неизпълнение на задълженията си по причини извън контрола на фирмaта;

Фирмaта се задължава да спазва договореностите с потребителя с дължимата грижа.